Sari la conținut

India Musonică Malabar 250gr

(O recenzie client)

35 lei

Legenda creditează un pelerin musulman, Baba Budan, cu aducerea a șapte semințe de cafea dintr-un pelerinaj în Țara Sfântă. Se spune că le-a plantat în apropierea peșterii sale montane din Chikmahlur, statul Karnataka, care este acum considerat leagănul cafelei din India.

Procesul de monsoning constă în expunerea boabelor naturale de cafea, în grămezi de 4-6 centimetri, la vânturi musonice încărcate de umiditate într-o cărămidă bine ventilată sau într-un depozit cu podele din beton. Acest proces se desfășoară pe coasta de vest a Indiei, folosind vânturile din Marea Arabiei în lunile de sud-vest ale muntei, din iunie până în septembrie.

Rezultatul final este o aromă unică care (cum ar fi licorice, sau cilantro) apelează la un grup de fani arșiți. Adăuga note interesante la un amestec și o cremă bogată la espresso.

Caracteristicile Cupei

Picante, pământești, afumate, note de tutun, note de lemn, corp mediu, aciditate medie.

Stoc epuizat

Categorii: , Etichete: , ,

Cultivarea comercială a cafelei în India a început în 1840, când britanicii au înființat plantații de cafea de-a lungul munților din sudul Indiei, unde climatul tropical, altitudinea mare, pantele însorite, precipitațiile ample și solul bogat în conținut de humus s-au dovedit ideale pentru cultivarea cafelei.

„Monsooning”

Culoarea, forma și dimensiunea acestor boabe din India, precum și aroma și gustul lor, sunt rezultatul prelucrării speciale post-recoltare. Istoric, cafeaua a fost expediată în Europa în navele de lemn care au avut nevoie de patru până la șase luni pentru a naviga în jurul Capului Bunei Speranțe și până la destinațiile lor. Păstrate sub linia apei și păstrate într-o atmosferă umedă de apă de mare care se scurge prin lemn, boabele au suferit o transformare în călătoria lor lungă spre piață. Boabele verde-strălucitor ar ajunge la un aur pal, dublat ca mărime și cu un profil de cupă complet nou.

Prelucrarea începe cu boabele de prim rang, Arabica cherry AB, care a fost deja prelucrată prin metoda de uscare. Pentru a egaliza absorbția de umiditate, boaba este frântă frecvent, urmată de umplere și reambalare la intervale regulate. În timpul acestui proces de 12 până la 16 săptămâni, boaba absoarbe umiditatea în etape, umflându-se până la aproape dublul dimensiunii inițiale și dezvoltând culori care variază de la auriu pal până la maro deschis. După câteva săptămâni, cafeaua este reîncărcată, gradată din nou, ambalată și mutată într-o regiune mai uscată pentru depozitare pe termen lung.

1 recenzie pentru India Musonică Malabar 250gr

  1. Brent

    Nice blog here! Also your site loads up very
    fast!
    What host are you using? Can I get your affiliate link to
    your host?
    I wish my website loaded up as fast as
    yours lol

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată.

JUST COFFEE SRL