Sari la conținut

Ethiopia Harrar 1 kg

140 lei

Ethiopia Harrar poate avea în ceașcă o prezență puternică, uscată, aciditate de vin până la fructe, aromă bogată, corp neted, iar aroma de mure sau afine subliniază altitudinea înaltă de unde se culeg cireșele de cafea. – recomandăm extracții variate pentru o experiență complexă. Ibric, espresso, V60, aeropress, Frenchpress

Note de cupping: Fructe, stafide, afine, vanilie; aciditate medie, corp neted.

Stoc epuizat

Categorii: , Etichete: ,

Din punct de vedere istoric, Ethiopia a fost recunoscută ca locul de naștere al cafelei. Situată în cornul Africii, se învecinează cu Somalia la sud-est, Djibouti la est, Kenya la sud, Sudan la est și Eritreea la nord-est. Ethiopia ocupă regiunea de  platou dintre câmpiile Nilului din Sudan și Eritreea și este una dintre cele mai mari țări din Africa, cu o suprafață de peste 1,13 milioane de kilometri pătrați. Are o topografie accidentată, cu altitudini cuprinse între aproximativ 100 de metri sub nivelul mării, în Depresiunea Danakil, până la 4.600 de metri deasupra nivelului mării, în Munții Semien.

Regiunea Harrar se află în Țările de Est ale Etiopiei. Fiind una dintre principalele regiuni în creștere din Ethiopia, Harrar are reputația de a produce Arabica cu soi sălbatic distinctiv. Odată culeasă, cafeaua poate trece printr-o varietate de procese de măcinare. Boaba Harrar este de obicei o cafea procesată natural, care produce notele distincte de fructe de pădure pentru care regiunea este cea mai recunoscută.

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ethiopia Harrar 1 kg”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

JUST COFFEE SRL