Povestea Cafeteca
Cum ne definim? Cafeteca este o franciza care acoperă in prezent trei cafenele stabile in Brasov, de-a lungul timpului activând in câteva locuri iconice din Brasov si Cluj-Napoca. Se definește ca un concept ce pune împreună plăcerea dată de toate detaliile perceptibile ale unei cafenele: caracteristicile unei cafea scoase in evidenta cum este corect, proaspăt […]
Cafeteca Jazz WEEK end
Cafeteca Jazz weekend la Brasov, Reduta 24 -26 iunie 2011 vineri 24 iunie 20.00 – Three’s a crowd iordache ( saxophone) Sorin Romanescu(guitar) sambata 25iunie 20.00 – Accordvibes Alex Anastasiu (vibraphone) Fernando Mihalache (accordion) Michael Acker (bass) duminica 26 iunie 20.00 – Eduard Jak Neumann &The Incoming Growl feat Michael Acker (bass) Tavi Scurtu(drums) 21.30 – Jam session […]
…nu decât o cafea…
Pe Alex ( Decatoduba ) l-am cunoscut pe vremea dubei albastre. Nu am înțeles prea bine ce voia să facă dar am admirat determinarea cu care a urmărit conceptul și inventivitatea proiectului. Nu este ușor să transformi niște mașini produse în anii ’60. Astăzi ne aflăm împreună la un proiect Cafeteca, unde ne dorim să […]
365 cafele pentru o idee
După mai bine de 10 ani de funcționare neîntreruptă, cu multe suișuri și coborâșuri, ne-am hotărât să personalizăm paharele to-go. Nu am crezut vreodată in marketing-ul agresiv, am fost modești în apariții și am preferat ca aroma și gustul să ne fie ambasadori, nu imaginea. Ce s-a schimbat? Din partea noastră, mai nimic. Avem aceeași […]
Barista vs automat
In vremea Covid-ului, cafenelele au fost primele declarate risc de infecție și au intrat in uitare socială. Băuturile preparate nu se pot livra, există o etică deontologică pe care nici un barista nu o poate incălca: temperatură, aspect, textură… Automatul nu are suflet, iși face treaba lui mai departe fără nici o grijă, la fel […]
5 greșeli la îndemană pentru cafeaua de acasă
Sunt mulți bariști, – tineri, entuziaști, optimiști, frumoși – care iți arată cum să prepari diverse rețete. Pentru mine, dracul a fost întotdeauna negru, iar greșelile la prepararea acasă sunt, să zicem… frecvente, folosind un termen blând. Am selectat 5 de bază. Dacă te regăsești într-una din ele, ești departe de singura caracteristică importantă pentru […]
Prima zi
Azi am făcut primele livrari și ne-am revăzut clienții vechi dar și pe cei noi, după 3 săptămâni de lockdown. Pun cafeaua pe botul mașinii, POS-ul, mă trag doi pași înapoi cu spray-ul cu dezinfectant în mână, masca îmi acoperă figura zâmbitoare. Nu povestim ca de obicei, nu facem glume, ne dăm doar cu părerea […]
Cafeteca si covid-ul
După cum toată lumea știe, domeniul cafenelelor a fost printre primele sacrificate pe altarul luptei împotriva transmiterii comunitare. O alegere oarecum corectă, având în vedere caracterul social pregnant al activităților dintr-o cafenea. Noi la Cafeteca, nu avem și nu am avut angajați care să prezinte simptome de infectare, așa că am digerat cu greu închiderea […]