Roasting brewing 

Cafeteca Jazz weekend

la Brasov, Reduta 24 -26 iunie 2011

vineri 24 iunie   20.00 – Three’s a crowd

iordache ( saxophone)

Sorin Romanescu(guitar)

sambata 25iunie   20.00 – Accordvibes

Alex Anastasiu (vibraphone)

Fernando Mihalache (accordion)

Michael Acker (bass)

duminica 26 iunie  20.00 –    Eduard Jak Neumann &The Incoming Growl

feat Michael Acker (bass) Tavi Scurtu(drums)

21.30 – Jam session / The OneBand show

Norzeatic/iordache/Tavi Scurtu/Fernanado

Mihalache/Edi Neumann/ Michael Acker

Three’s a crowd – Two’s company, three’s a crowd” este un vechi proverb englezesc, atestat documentar din 1546, care se refera la cea de-a treia persoana care poate tulbura armonia ideala a unui cuplu.

“Three’s a Crowd” este si numele unui duo de jazz si muzica improvizata format din chitaristul Sorin Romanescu si saxofonistul iordache. Este vorba despre una dintre cele mai simple combinatii muzicale: un instrument armonic, un instrument melodic. Aceasta simplitate aduce cu sine o comunicare fluida si instantanee, iar gesturile trebuie sa fie sigure si rapide ca în caligrafia japoneza. Poti fugi, dar nu ai unde sa te ascunzi.

iordache este saxofonist, compozitor si aranjor. A colaborat de-a lungul timpului cu Harry Tavitian, cu formatiile Timpuri Noi si Orient Express, cu Vlaicu Golcea, Marta Hristea, Maria Raducanu, Mircea Tiberian. Din 2004 este membru al trupei rock Kumm. In 2003 a infiintat grupul iordache, cu care a cantat in majoritatea cluburilor si festivalurilor din România.

Sorin Romanescu este considerat cel mai interesant chitarist român contemporan. A cantat cu majoritatea muzicienilor de jazz din tara, cu Lucian Ban (“Romanian-American Suite”), cu Nicolas Simion, a compus muzica pentru teatru, film si dans contemporan. Cel mai bun muzician de jazz 2008.

Accord Vibes  reprezintă un duo de jazz în premieră absolută în România , reunind două instrumente  cu o sonoritate de excepţie: vibrafonul şi acordeonul.Din punct de vedere muzical, întâlnirea celor două instrumente este absolut spectaculoasă, prin asocierea unică a timbrelor, prin susţinerea armonică reciprocă şi prin complementaritate.Potenţialul muzical al instrumentelor este relevat de virtuozitatea şi autenticitatea interpretativă a celor doi muzicieni: Alexandru Anastasiu şi Fernando Mihalache.Proiectul  “Accord Vibes”  este unic în România , în principal prin asocierea celor două instrumente, în subsidiar, prin abordarea unui repertoriu variat, ce cuprinde atât piese celebre new mussete ale lui  Richard Galliano, tangouri aparţinând lui  Astor Piazzolla şi nu în ultimul rând piese new jazz, compoziţii proprii. Accord Vibes –new Tango, new Jazz, are la bază aceeaşi formulă vibrafon-acordeon şi abordează un repertoriu mereu apreciat de către publicul ascultător,  cuprinzând tangouri argentiniene şi piese proprii, moderne, aflate la confluenţa dintre  muzica clasică şi jazz.

Alexandru Anastasiu este doctorand al Universităţii Naţionale de Muzică  Bucureşti, percuţionist în Orchestra Naţională Radio şi solist vibrafonist. În anul 1998 obţine „Premiul Fundaţiei Soros pentru întreaga activitate”, alături de Ansamblul GAME. În 1999 se califică în semifinala Concursului Internaţional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franţa), doi ani mai târziu a câştigând bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie.
În anul 2009 lansează primul compact disc de vibrafon şi orchestră din România, “Vibraphone Concertos”, alături de Orchestra Naţională Radio, Percussion Studio Group şi Musica Viva Trio.
A cântat în Orchestra Filarmonicii din Giurgiu, în cea a Operei Naţionale din Bucureşti şi a colaborat cu Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii, actualmente fiind membru al Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti, ansamblu în cadrul căruia a participat la patru ediţii ale Festivalului Internaţional „George Enescu”. A cantat in diverse formule de jazz, alaturi de Nicolas Simion, Andreea Pauta, Marius Popp, Pedro Negrescu.

Fernando Mihalache este doctorand al Universităţii Naţioanale de Muzică, (lucrarea “Muzica de fim românească),    masterand al aceleiaşi Universităţi, licenţiat în compoziţie, promoţia 2002.Fernando Mihalache a fost profesor preparator în cadrul Universităţii Naţioanale de Muzică Bucureşti, colaborator al Teatrului Naţional, actualmente fiind colaborator al Operetei Naţionale din Bucureşti. Susţine numeroase concerte atât în postura de acordeonist dar şi în cea de naist sau pianist. Dintre cele mai importante, amintim spectacolul “Crăciun pentru toţi”, Ateneul Român, Bucureşti (2009 şi 2010), participare la “Bucharest Film Festival”, Piaţa George Enescu, Bucureşti (12-20 iunie 2010) , spectacolul de comemorare Jold Kerestely – “O viaţă pentru muzică”, Sala Palatului, Bucureşti (mai 2009) .Susţine   concertul  “Rosso Latino” la  Sala Radio, Bucureşti (aprilie 2009) Proiectul  “Hot Club de Bucharest”  reprezintă o formulă care îi evidenţiază calităţile excepţionale de acordeonist. Mai putem aminti şi prezenţa sa în deschiderea Festivalului Internaţional de Jazz, Bucureşti (mai 2008)  sau  în spectacol de muzică norvegiană, la invitaţia Consulatului Norvegiei la Bucureşti – în calitate de pianist. O altă formulă interesantă este “M.T. Band” (Germania) – în care Fernando Mihalache se află în postura de instrumentist polivalent: keyboard, acordeon, nai .Unul dintre cele  mai importante proiecte ale sale este “ Traffic Strings”, materializat cu un compact disc în 2009.

 

Eduard Jak Neumann & The Incoming Growl

feat Michael Acker (bass) & Tavi Scurtu (drums)

O aproximare cum nu se poate mai generoasă a tot ceea ce se regăsește în sonoritatea spațiului public, de la bizarerie la blazare și de la melancolie la substanță. Odată găsită, nota de subsol țâșnește dinspre underground-ul cafenelei spre luminescența ecranelor pentru a desăvârși întâlnirea și iluminarea purificării și pluralizării mișcării. Inovare, experimentare și radicalizare în cea mai pură tradiție avant-pop cu influențe din Fela Kuti, David Murray și Lester Bowie.

Eduard Jak Neumann  International jazz artist and music producer with a Social Sciences background.Master’s Degree in Jazz Studies Faculty of Composition, Musicology and Music Pedagogy at the National University of Music Bucharest . Selected Activity:
1999-Smithsonian Folklife Festival, Washington, represented Romania alongside Orient Express group
2000-World Expo, Hanover, represented Romania alongside Orient Express group

Publications:
1998, Jazz Unit, Changes, Green Records as performer and composer
1999, Blazzaj, Atentie Blazzaj!, A&A Records as main composer, lyricist and performer
1999, Jazz Unit, From now on, as performer
2000, Orient Express, Axis Mundi, Editura Casa Radio, as performer
2003, Blazzaj, Macadam, Rocka Rolla Music, as music producer, composer, lyricist and performer
2010, Eduard Jak Neumann Qt, Curtainbust, Soft Music, as music producer, composer and performer
2010, David Yenghibarian Octet, No Compromise, Narrator Records, as performer

Awards:
1995, Jazz Napocensis, Special Prize of the Jury alongside Golem Qt
2000, Jazz Album of the Year awarded by Romanian Composers’ Union
2000, Grand Prize at the Bucharest Humoror Theatre Festival with “Azi ma Ubu” after Alfred Jarry
2008, Sibiu Jazz Festival, Grand Prize alongside Mitrofan’s Ponton Unit

Norzeatic şi Khidja Live Band

Norzeatic şi Khidja (cunoscuţi la început drept Khidja Clouds Society) sunt un crew de hip hop/jazz cu inflexiuni electronice, avand o componenţă deschisă, în care activează, printre alţii, bateristul Tavi Scurtu, saxofonistul Iordache, vibrafonistul Alex Anastasiu şi polivalentul Electric Brother.
Norzeatic este maestru de ceremonii, textier şi interpret, talkboxer, îşi face dublaje singur iar cu celelalte mâini cântă la chitară sau sintetizator.
Norzeatic şi Khidja au lansat în toamna anului 2010 albumul de debut Aici acum.

Bilete:vineri-20lei , sambata-20lei, duminica –30 lei , abonament-50lei

la cafeteca (apollonia hirscher) si la cafeteca express(republicii26)

On-line: dealmania 50% off

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *